top of page
INSPIRATIEBRONNEN

 

Fritz Hegi

Muziektherapeut, psychotherapeut, docent voor improvisatie en muziektherapie aan de Zürcher Hochschule der Künste, auteur, musicus.

Fritz Hegi is een belangrijke leraar voor mij op het gebied van muzikale improvisatie als sociaal en therapeutisch model. Sinds 2009 neem ik regelmatig deel aan scholingen van Fritz Hegi. Ik heb mede op basis van de door hem ontwikkelde “Komponentenlehre” mijn onderwijsconcept voor de zelfervaring in de opleiding muziektherapie aan de Hogeschool Zuyd en mijn methode voor de teamsupervisie ontwikkeld.

www.fritz-hegi.ch

 

Martin Buber 

Joodse godsdienstfilosoof (1878-1965), ontwikkelde „Das dialogische Prinzip”.

 

David Bohm

Natuurwetenschapper (1917-1992), ontwikkelde een vorm voor de dialoog, die het denken transparanter maakt en toegang verschaft tot het potentieel van een gehele groep.

Otto Scharmer  

Scharmer ontwikkelde theorie U. Een fantastisch model waarin veranderingsprocessen in zeven stappen vorm kunnen krijgen. www.ottoscharmer.com

 

Gerald Hüther

Neurobioloog en hersenonderzoeker. Concludeert uit zijn onderzoek dat mensen kunnen leren als zij enthousiast zijn en betrokkenheid kunnen ervaren. Schrijft zeer inspirerende boeken en geeft veel lezingen. www.gerald-huether.de

bottom of page